Duitsland Instituut Duitsland Instituut foto

Duitsland Instituut

Digitale Buchsalon op de Dag van de Duitse taal

Op 14 september viert heel Nederland de Dag van de Duitse taal. Sinds 2012 roepen wij samen met de Actiegroep Duits elk jaar deze dag uit om het belang van de Duitse taal voor Nederland te benadrukken. Daarnaast in deze nieuwsbrief aandacht voor een Amsterdam German Studies Lecture met Jens Bisky en een nieuwe Sprechstunde over de Duitse cultuur. Volg ons ook op Facebook, Twitter en LinkedIn


Dag van de Duitse taal 2020

De Dag van de Duitse taal vindt normaal gesproken elk voorjaar plaats. Vanwege het coronavirus is de dag verplaatst naar 14 september. Het thema van dit jaar is moderne Duitstalige literatuur. Naast landelijke acties, zoals een interactieve webquiz, zijn scholen, organisaties en bedrijven opgeroepen om eigen initiatieven te organiseren.


Brechts bezaubernder Buchsalon

Het DIA organiseert op de Dag van de Duitse taal een digitale Buchsalon met Iduna Paalman, Jens Bisky, Elbert Besaris en Renee van Bavel. De literaire gesprekken en (muzikale) voordrachten zijn te volgen via een livestream op 14 september. Daarnaast kunnen literatuurliefhebbers een Buchsalon-Box bestellen om vanuit huis in stijl mee te vieren (op=op).
 


Sprachstammtisch | Dag van de Duitse taal-Pubquiz

Op 13 september, de vooravond van de Dag van de Duitse taal, organiseert de Sprachstammtisch een online pubquiz over moderne Duitstalige literatuur. Geïnteresseerden kunnen zich alleen of als team van twee aanmelden en een mooie prijs winnen. Lees meer


Amsterdam German Studies Lecture | Jens Bisky

In zijn nieuwste werk Berlin – Biographie einer grossen Stadt presenteert auteur Jens Bisky de fascinerende geschiedenis van Berlijn, van de Dertigjarige Oorlog tot nu. Op 14 september spreekt hij met Krijn Thijs (DIA) over zijn boek. 
 
 


Sprechstunde #4 | Sprechen wir über Kultur

Van de indringende kunst van Armando tot de betekenis van de culturele sector voor Duitsland... Collega Britta Bendieck beantwoordde tijdens de vierde aflevering van de Sprechstunde de meest uiteenlopende vragen over de Duitse cultuur. 

Het Duitsland Instituut Amsterdam volgt de corona-richtlijnen van de UvA, het RIVM en de GGD Amsterdam. Grote publieksactiviteiten worden voorlopig niet georganiseerd. Het DIA blijft via het centrale nummer en per e-mail bereikbaar.

Het Duitsland Instituut Amsterdam respecteert uw privacy. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.


Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam
Nederland
Tel.: +31 (0)20 525 36 90
Studeren in Duitsland
Duitsland Instituut

Facebook Twitter LinkedIn

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__