Duitsland Instituut Duitsland Instituut foto

Duitsland Instituut

Coronavirus in Duitsland, lesmateriaal en tips voor thuis

Het coronavirus heeft grote invloed op ons aller dagelijks leven. In deze nieuwsbrief meer informatie over de situatie en maatregelen in Duitsland. Daarnaast hebben we didactisch materiaal voor het thuisonderwijs samengesteld en geven we cultuurtips für Zuhause. Volg ons op Facebook, Twitter en LinkedIn voor het meest actuele nieuws van het DIA. Wij wensen iedereen gezondheid en sterkte voor de komende tijd.


Coronavirus in Duitsland

De redactie van Duitslandweb volgt de ontwikkelingen omtrent het coronavirus in Duitsland op de voet. Alle nieuws en achtergronden zijn te vinden in het dossier Corona in Duitsland. Met o.a. een overzicht van veelgestelde vragen over de reisbeperkingen en het crisisbeleid. De informatie wordt dagelijks geactualiseerd. 


Dag van de Duitse taal 2020 verplaatst

Elk voorjaar viert heel Nederland de Dag van de Duitse taal. Dit jaar stond de dag gepland op 25 maart. Vanwege het coronavirus wordt hij verplaatst naar september 2020; de concrete datum volgt binnenkort. Het thema dit jaar is 'moderne Duitstalige literatuur'. (Foto: © Kim Krijnen)Lees meer


Onderwijs: online leren

Nu de scholen gesloten zijn, gaan docenten en ouders op zoek naar mogelijkheden om leerlingen op afstand input en oefeningen aan te bieden. Onze Onderwijs-collega's hebben een aantal links verzameld voor de vakken Duits en Geschiedenis om online mee aan de slag te gaan. Lees meer


Duitse cultuurtips voor thuiszitters

Van Wohnzimmerkonzert tot virtuele museumtour en van tv-series tot (luister)boeken en online-colleges: Duitslandweb biedt een mooi overzicht met Duitse cultuurtips, die allemaal vanuit de luie stoel te beleven zijn.  

Het Duitsland Instituut Amsterdam volgt de corona-richtlijnen van de UvA, het RIVM en de GGD Amsterdam. Alle activiteiten van het DIA worden t/m 6 april afgelast; ook de Amsterdam German Studies Lecture en het Graduiertenkolleg van 16/17 april worden uitgesteld. Het DIA blijft via het centrale nummer en per e-mail bereikbaar.
 
Het Duitsland Instituut Amsterdam respecteert uw privacy. Lees meer hierover in onze privacyverklaring


Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam
Nederland
Tel.: +31 (0)20 525 36 90
Studeren in Duitsland
Duitsland Instituut

Facebook Twitter LinkedIn

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__