Duitsland Instituut Duitsland Instituut foto

Duitsland Instituut

Een frisse start - met literatuur, film en Sprachstammtisch

We beginnen het jaar met Goethe en Saša Stanišić: kom tijdens ons Graduiertenkolleg meer te weten over de autobiografische werken van deze Duitse schrijvers en doe mee met de Dag van de Duitse taal die in het teken staat van Duitstalige literatuur. Daarnaast kijken we vooruit op een nieuwe Deutsches Kino-reeks en de rol van Duitsland na de Brexit. Blijf ook via Facebook, Twitter en LinkedIn op de hoogte van alle activiteiten.


Sprachstammtisch | Deutsch sprechen in Amsterdam

Bij de Sprachstammtisch komen we elke eerste dinsdag van de maand samen en spreken Duits. Zo kun je je talenkennis verbeteren en tegelijk andere (Duitstalige) studenten leren kennen. De volgende editie is op 4 februari in het CREA Café in Amsterdam. 


Graduiertenkolleg | Autobiographie und (Exil)Literatur

Wat hebben Goethe, Klaus Mann en Saša Stanišić met elkaar gemeen? Alle drie hebben ze de traditie van het autobiografische vertellen opgenomen. Het Graduiertenkolleg op 13 februari belicht dit genre en richt zich in het bijzonder op de ervaringen van Duitse schrijvers in ballingschap. 


Deutsches Kino | Voorjaar 2020

Sterke vrouwen, diepe afgronden, een romantische roadmovie en scherpe satire: de reeks Deutsches Kino vertoont dit voorjaar weer een fijne selectie van Duitse speelfilms. We trappen af met het geprezen drama Das schönste Paar, te zien op 20 februari in Filmhuis Lumen (Delft) en op 25 februari in Het Ketelhuis (Amsterdam). 


Dag van de Duitse taal

Op 25 maart vieren scholen, organisaties en bedrijven in heel Nederland de Dag van de Duitse taal. Sinds 2012 roept de Actiegroep Duits deze dag uit om het belang van de Duitse taal voor Nederland te benadrukken. Het thema van dit jaar is 'moderne Duitstalige literatuur'. Scholen kunnen nog tot 16 februari een Mach-mit-pakket bestellen, met lesmateriaal, boeken en versieringen. 


Achtergrond | Duitsers vrezen gevolgen Brexit

Op 31 januari stapt het Verenigd Koninkrijk uit de EU. Voorlopig verandert er niet veel: de toekomstige relatie tussen het VK en de EU moet nog worden vormgegeven. Maar Duitse bedrijven en universiteiten vrezen de gevolgen na 2020. Lees meer over wat de Brexit voor Duitsland betekent.


Vacature | Medewerker Bedrijfsvoering en Bestuurszaken

Het Duitsland Instituut Amsterdam is per direct op zoek naar een medewerker Bedrijfsvoering en Bestuurszaken. De nieuwe collega zal nauw samenwerken met de instituutsmanager en de directeur. Solliciteren kan tot en met dinsdag 11 februari 2020. Vacature 

Het Duitsland Instituut Amsterdam respecteert uw privacy. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.


Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam
Nederland
Tel.: +31 (0)20 525 36 90
Studeren in Duitsland
Duitsland Instituut

Facebook Twitter LinkedIn

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__