Duitsland Instituut Duitsland Instituut foto

Duitsland Instituut

Een Krimi-winter met Tatort en Fritz Lang

Het jaar loopt ten einde: tijd om terug te kijken op de belangrijkste gebeurtenissen die Duitsland in 2019 bezig hielden. Ook blikken we in deze nieuwsbrief vooruit op 2020. Het nieuwe jaar begint spannend - met een Tatort-Avond en de film 'Fritz Lang' uit onze reeks Deutsches Kino. Volg ons op Facebook, Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van alle activiteiten.


Terugblik | Duitsland in 2019

De moord op CDU-politicus Lübcke en de aanslag in Halle schokten Duitsland en leidden tot grote bezorgdheid over extreem-rechts en antisemitisme. Daarnaast stond Duitsland in 2019 in het teken van 100 jaar Bauhaus en de viering van de 30e verjaardag van de val de Muur. Duitslandweb maakte een jaaroverzicht


Tatort-Abend

In 2020 bestaat de beroemde Duitse Krimi 'Tatort' 50 jaar. Voor docenten Duits organiseren wij daarom een avond rond dit stuk Landeskunde, met een lezing, workshop en een vertoning van de actuele 'Tatort'. Op zondagavond 12 januari in het Goethe-Institut Amsterdam. Meer informatie


Deutsches Kino | Fritz Lang

De bekende Duitse filmmaker Fritz Lang raakte eind jaren 20 in de ban van de 'Vampir von Düsseldorf' en maakte een film over deze seriemoordenaar. Regisseur Gordian Maugg heeft dit proces in een gefictionaliseerde biopic vastgelegd. Te zien op 16 januari in Delft en op 28 januari in Amsterdam.


Podcast | DIA ontmoet Christina Morina

In de serie 'DIA ontmoet' spreken we met opvallende persoonlijkheden over Duitsland, Nederland en Europa. In aflevering 1 vertelt historica en oud-collega Christina Morina over haar tijd in Nederland, haar Oost-Duitse achtergrond en nieuwe projecten. Je kunt je abonneren op onze podcasts via Soundcloud, Spotify of iTunes. Feedback is welkom!


DIA-Akademie Meet-up | Over muren klimmen

Tijdens de DIA-Akademie Meet-up op vrijdag 17 januari 2020 geeft consultant Jacqueline Eckhardt-Gerritsen een workshop persoonlijk leiderschap voor (beginnende) docenten Duits. Daarbij verbindt ze haar expertise op dit gebied met haar ervaringen in de DDR en vooral daarna.


Het DIA is van 23 december tot en met 1 januari gesloten. Vanaf 2 januari zijn we er graag weer voor u. Met dit gedicht wensen wij u fijne feestdagen und einen guten Rutsch. De dichter Iduna Paalman schrijft naast poëzie ook proza en toneel. Ook is ze docent Duits. In de column 'Voor de klas' op Duitslandweb schrijft ze over haar leservaringen. In september 2019 verscheen haar poëziedebuut 'De grom uit de hond halen' (Uitgeverij Querido).

Het Duitsland Instituut Amsterdam respecteert uw privacy. Lees meer hierover in onze privacyverklaring


Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam
Nederland
Tel.: +31 (0)20 525 36 90
Studeren in Duitsland
Duitsland Instituut

Facebook Twitter LinkedIn

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__