Hiphop-battle 2018

Hiphop-battle 2018 © Flickr: Frank Douwes

De bekende Hiphop-battle waarbij leerlingen een eigen rap in het Duits schrijven, is terug van weggeweest. De wedstrijd is bedoeld voor 3 en 4 vmbo en havo. Scholieren komen op een creatieve manier in contact met de Duitse taal. Tevens brengt u actualiteit en Duitstalige cultuur in de les.

Door middel van het lesmateriaal verwerven de leerlingen allereerst kennis van de actuele Duitse Hiphop-Szene. Daarna schrijven zij ter voorbereiding op het evenement in de Duitse les een rap met als thema ‘Respekt’. Na een interne competitie op school vaardigen de scholen de beste groep af. Tijdens de landelijke battle in theater Perdu op 28 november 2018 zetten de leerlingen onder professionele begeleiding van Rapschool NRW de puntjes op de i, alvorens zij hun rap voor een  jury opvoeren.

Het groepje met de beste performance wint een mooie prijs!

Datum: Woensdag 28 november 2018
Locatie: Theater Perdu - Kloveniersburgwal 66 te Amsterdam
Doelgroep: Klas 3 en 4 van vmbo en havo    
Programma: Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt. De dag begint om 10u in de Doelenzaal van de UB (Singel, Amsterdam) en eindigt om 18.30 bij Theater Perdu (Kloveniersburgwal, Amsterdam). Voor de leerlingen en begeleidende docenten is een uitgebreide lunch inbegrepen.
Kosten voor deelname: € 150,- per klas (inc. lesmateriaal, workshops en verzorgde middag)*
NB: De deelnamekosten gelden voor het afgevaardigde groepje leerlingen (maximaal 5 leerlingen per groepje) van de deelnemende klas of school. U kunt dus met meerdere klassen deelnemen en op school een voorronde organiseren. Het winnende groepje kan dan naar de finale in Amsterdam. 

LET OP: Er kunnen maximaal 12 groepjes deelnemen aan de finale.  

De aanmeldingen zijn gesloten.

Ter inspiratie: de winnaars van 2014

 

 *Reiskosten zijn exclusief

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger