Poster 'Duitsland op de kaart'
Een poster voor de aardrijkskundeles

Poster 'Duitsland op de kaart'
© DIA

Voor de opzet van deze kleurrijke poster (formaat A0) stond het thema 'Duitsland in Europa' centraal.

De hoofdkaart op de poster is een hoogtekaart van Duitsland, waarop ook de 42 grootste Duitse steden en de belangrijke waterwegen zijn aangegeven. Tevens geeft de kaart de grenzen van Duitsland en zijn negen buurlanden helder aan. Op de poster staan daarnaast twaalf foto's afgebeeld die de vele soorten landschappen die Duitsland rijk is verbeelden. Enkele tabellen en thematische kaarten geven extra informatie over het land: onder meer over de bevolkingsdichtheid en de export.

Om een verdieping van de stof mogelijk te maken en (de informatie over) Duitsland in een breder perspectief te plaatsen zijn ook thematische kaarten en enkele tabellen en grafieken over (Duitsland in) de Europese Unie opgenomen. Op deze wijze leren scholieren meer over de positie die Duitsland in Europa inneemt.

Bij de poster is onderwijsmateriaal met daarin opdrachten voor leerlingen gemaakt. Bij de samenstelling van de poster en het materiaal is (thematisch) rekening gehouden met de onderwijsdoelstellingen zoals geformuleerd voor de basisvorming voor het vak aardrijkskunde. Aan de hand van 'voorbeeld Duitsland' kunt u zo ook meer algemene aardrijkskundige onderwerpen en begrippen behandelen én vaardigheden toetsen.

Onderwijsposter 'Duitsland op de kaart' (85 x 118,5 cm (A0))
Uitgave: 2003
Redactie: Adwin Bosschaart (havo/vwo), Charlotte Broersma en Jan-Daem de Langen
Doelgroep: basisvorming vmbo/havo/vwo (U kunt kiezen uit onderwijsmateriaal voor vmbo én voor havo/vwo)
Vak: aardrijkskunde
Verzendkosten: €7,50 (het onderwijsmateriaal zelf is gratis).

Wilt u dit lesmateriaal bestellen? Stuur een e-mail aan Eline Hakvoort via ehakvoort[at]uva.nl. U krijgt het materiaal na betaling van de verzendkosten z.s.m. thuisgestuurd.

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger