Duitslandweb logo Duitslandweb

Iraakse asielzoeker krijgt levenslang voor moord op Duitse tiener

Kort nieuws - 10 juli 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Iraakse asielzoeker Ali B. is woensdag door de rechtbank in Wiesbaden veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op de Duitse Susanna (14) uit Mainz.

De rechter veroordeelde B. met besondere Schwere der Schuld, schrijft de Süddeutsche Zeitung. Dat betekent dat hij niet na 15 jaar in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating. 

Susanna werd in mei 2018 verkracht en gewurgd. De 22-jarige Ali B., een asielzoeker die sinds 2015 in Duitsland verbleef, heeft de moord bekend, maar de verkrachting altijd ontkend. Volgens B. kenden de twee elkaar al enige tijd en hadden ze seksueel contact. Motief voor de moord waren volgens B. verwondingen in het gezicht van Susanna die zij opliep tijdens een val. B. was bang dat ze hiermee naar de politie zou gaan en hem zou beschuldigen. Daarop besloot hij haar te vermoorden.

Na zijn daad wist B. met valse papieren naar Noord-Irak te vluchten. Daar werd hij vorig jaar gearresteerd en terug naar Duitsland gebracht. De moord leidde tot een landelijke discussie in Duitsland over het terugkeerbeleid. B.'s asielaanvraag was al in 2016 afgewezen maar het beroep daartegen liep nog toen Susanna werd vermoord. B. staat binnenkort nogmaals voor de rechter voor de verkrachting van een 11-jarig meisje. Lees meer bij Süddeutsche ZeitungFAZ.net en Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Moord toont gevaar neonazi-netwerken

Moord toont gevaar neonazi-netwerken

Neonazi-netwerk Combat 18 blijkt in Duitsland goed georganiseerd en roept leden op aanslagen te plegen.

Lees meer

De herkomst

De herkomst

Het is heel Duits om mensen met Turkse of andere wortels naar hun herkomst te vragen, hoort Merlijn Schoonenboom bij een debat.

Lees meer

Duitsland geschokt door rechtse terreur

Duitsland geschokt door rechtse terreur

Na de moord op CDU-politicus Lübcke waarschuwen experts voor extreem-rechtse terreur in Duitsland.

Lees meer

De oorlogskleinkinderen

De oorlogskleinkinderen

De Tweede Wereldoorlog is niet alleen op het persoonlijke vlak een thema, maar ook weer in het Duitse politieke debat, merkt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger