Duitslandweb logo Duitslandweb

Bodemverontreiniging door Duitse leger omvangrijker dan gedacht

Kort nieuws - 17 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Bundeswehr, het Duitse leger, heeft op verschillende plaatsen in Duitsland de grond verontreinigd door het gebruik van schadelijk blusschuim. Volgens de regionale omroep Bayerischer Rundfunk (BR) gaat het om meer plaatsen dan tot nu toe werd gedacht.

De schadelijke stoffen zijn veelal in de grond gekomen bij oefeningen van de Bundeswehr-brandweer. In het blusschuim zat de giftige stof PFOS, die in 2006 werd verboden in de EU, maar tot 2011 kon worden gebruikt. Omdat de stof soms meterdiep in het grondwater zit, mogen omwonenden op sommige plekken hun tuin niet met bronwater besproeien of een huis met een kelder bouwen. 

De Bayerische Rundfunk heeft rapporten en meetwaarden van verschillende Duitse Bundeswehr-locaties in handen. Daaruit blijkt dat de problemen met de verontreiniging groter zijn dan eerder werd aangenomen. Op zeker 18 locaties is de grond vervuild met de stof. Meer dan honderd plekken gelden als verdacht. Nergens is nog sprake van sanering, schrijft BR. Lees meer bij Bayerischer Rundfunk 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De oorlogskleinkinderen

De oorlogskleinkinderen

De Tweede Wereldoorlog is niet alleen op het persoonlijke vlak een thema, maar ook weer in het Duitse politieke debat, merkt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

‘Rechts geweld is echt onrustbarend in Duitsland’

‘Rechts geweld is echt onrustbarend in Duitsland’

In hun boek 'Zur rechten Zeit' analyseren Duitse historici de opkomst van nationalisme en rechts-radicalisme.

Lees meer

De Duitse patiënt

De Duitse patiënt

In Duitsland is een kwaaltje geen kwaaltje, maar een zorgwekkende last. Daar is het gezondheidssysteem ook naar, schrijft Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

De afvalscheiding

De afvalscheiding

Afvalscheiding is van groot Duits cultureel belang. Bij de vuilnisbak scheiden goede migranten zich van slechte, aldus Merlijn Schoonenboom.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger