Boekpresentatie en gesprek | Kristine Bilkau: Een liefde, in gedachten

Datum: dinsdag 19 maart 2019 om 20:00 uur
Locatie: Goethe-Institut Amsterdam, Herengracht 470, Amsterdam
Informatie: Voertaal: Duits
Toegang: € 5,00 | met korting: € 3,00 | studenten/bezoekers met Goethe-Pass: gratis
Boekpresentatie en gesprek | Kristine Bilkau: Een liefde, in gedachten
© Uitgeverij Cossee

Op dinsdag 19 maart presenteert de Duitse schrijfster en journaliste Kristine Bilkau haar roman Een liefde, in gedachten (originele titel: Eine Liebe, in Gedanken) in het Goethe-Institut Amsterdam. Ze gaat in gesprek met germanist Jerker Spits.

Een liefde, in gedachten is een liefdesverhaal dat zich afspeelt in de vroege jaren '60. Anton en Edgar dromen van een ander leven dan dat van hun ouders en willen de wereld leren kennen. Dan krijgt Edgar de kans om een exportbedrijf in Hongkong op te bouwen. Antonia zou volgen, maar na liefdesbrieven vol beloftes en uitstel gaat de relatie stuk. Vijftig jaar later, tijdens het leegruimen van Antonia's woning, vraagt haar dochter zich af waarom haar charmante moeder diep vanbinnen haar hele leven trouw is gebleven aan haar eerste grote liefde. Wie was die man die haar moeder nooit kon vergeten? De dochter wil hem ontmoeten, tenminste één enkele keer. 

Kristine Bilkau werkt als journaliste voor meerdere tijdschriften. Voor haar alom geprezen debuut Die Glücklichen won zij verschillende prijzen. Haar tweede roman Een liefde, in gedachten werd in Duitsland enthousiast ontvangen en is al  meerdere keren herdrukt. 

Jerker Spits is germanist. Hij schreef ondere andere voor Trouw en de Groene Amsterdammer. Ook publiceerde hij het boek Staalhelmen en curryworst. Een Duitse cultuurgeschiedenis in 15 fenomenen.

Dit evenement wordt georganiseerd door het Goethe-Institut Amsterdam in samenwerking met Uitgeverij Cossee en het Genootschap Nederland Duitsland.

Kijk voor meer informatie op de website van het Goethe-Institut Amsterdam.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger