Film | M – Eine Stadt sucht einen Mörder
German Cinema – (N)Ostalgie 1930-1989

Datum: dinsdag 22 januari 2019 om 19:30 uur
Locatie: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam
Informatie: Meer informatie op lantarenvenster.nl
Toegang: Prijs: € 10,50 | met korting: € 8,50
Film | M – Eine Stadt sucht einen Mörder
© Vereinigte Star-Film GmbH

In de serie German Cinema vertoont filmtheater LantarenVenster de mooiste Duitse filmklassiekers. Op 22 januari draait de film 'M  – Eine Stadt sucht einen Mörder'.

Een aangrijpende film over een psychopaat die al acht kindermoorden op zijn geweten heeft en Berlijn in zijn greep houdt. De politie maakt jacht op hem en verstoort de rust van de onderwereld. De Berlijnse criminelen openen eveneens de jacht en met succes. De moordenaar wordt door hen gevat en moet zich verantwoorden voor een tribunaal van misdadigers.

Deze tijdloze film stelt de individuele psychopaat tegenover de massahysterie. Beide even beklemmend. Fritz Lang maakte van zijn eerste geluidsfilm met in de hoofdrol Peter Lorre meteen een meesterwerk. Hij laat op heel innovatieve wijze zien hoe beeld en geluid elkaar kunnen versterken. Het verhaal lijkt een bijtend commentaar op de komst van de nazi's. 

(DE 1931)
Lengte: 117 min.
Regie: Fritz Lang
Taal: Duits met Engelse ondertiteling

Meer informatie op de website van LantarenVenster en het Goethe-Institut Niederlande.

Cursisten van het Goethe-Institut en houders van een Goethe-Pass krijgen € 2,00 korting op de toegangsprijs (bij aanschaf via de website van LantarenVenster de kortingscode GOETHE invullen, bij aanschaf via de kassa code GOETHE aan de kassamedewerker doorgeven).


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger