Workshop | Interne differentiatie en coöperatief leren
Praktische tips en lesmateriaal

Datum: zaterdag 19 januari 2019 om 10:00 uur tot 16:00 uur
Locatie: Goethe-Institut Amsterdam, Herengracht 470, Amsterdam
Toegang: Prijs: € 100 incl. lunch. Aanmelden via Patricia.Tilkorn@goethe.de
Workshop | Interne differentiatie en coöperatief leren
© Sonja Tobias / Goethe-Institut

Deze workshop richt zich op verschillende mogelijkheden en methoden voor interne differentiatie voor het DaF-onderwijs. 

Ieder mens is uniek. Iedereen leert op zijn eigen manier. Onderwijzers werken met klassen die uit heterogene groepen bestaan. Daarom ligt in intern gedifferentieerde lesstof een kans voor een optimale stimulering van alle leerlingen, want succes motiveert iedereen.

In deze workshop wordt lesmateriaal ontwikkeld dat u in uw lessen kunt integreren, uitproberen, reflecteren en ontwikkelen. De materialen kunnen als thematische aanvulling op leerboeken gebruikt worden. Ze worden u ook in digitale vorm ter beschikking gesteld.

Neem a.u.b. het leerboek mee waarmee u momenteel werkt.

Doelen van de workshop

  • U kent concepten, doelen en factoren van de interne differentiatie en kunt hierover communiceren.
  • U kent leeractiverende en autonomiebevorderende oefeningen en taken op de niveaus A1-B2 voor interne differentiatie en voor het coöperatief leren en kunt verschillende vormen van leerstations, miniprojecten en presentatievormen praktijkgericht reflecteren en toepassen.
  • U kunt lesmateriaal en -methoden aan verschillende soorten van intelligentie toewijzen en intern gedifferentieerde taken voor uw lessen ontwikkelen.

Docent

Ulrike Behrendt is werkzaam voor het Goethe-Institut en verzorgt cursussen voor DaF-leerkrachten alsmede taalcursussen en coaching voor verschillende doelgroepen. In het kader van opleidingen en cursussen voor leraren Duits als vreemde taal aan universiteiten, scholen en Goethe-Instituten richt zij zich op theoretische en praktische aspecten van de planning en indeling van lessen, onderwijsmethoden, competentie-ontwikkeling en groepsprocessen.

Aanmelding

Het aantal deelnemers voor de workshop is beperkt tot 16. Schrijf u vroegtijdig in om zeker te zijn van een plaats! U kunt zich aanmelden bij: Patricia.Tilkorn@goethe.de

Meer informatie op de website van het Goethe-Institut Niederlande

Tags: onderwijs

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger