Workshop | Met spreken het ijs breken!
Voor iedereen die Duitse les geeft

Datum: zaterdag 26 mei 2018 om 10:00 uur tot 16:00 uur
Locatie: Goethe-Institut Rotterdam, Westersingel 9, Rotterdam
Informatie: Meer informatie en aanmelding via Patricia.Tilkorn@goethe.de
Toegang: Prijs: € 100 incl. lunch
Workshop | Met spreken het ijs breken! © Creative Commons CC0

Hoe om te gaan met leerlingen die geen Duits durven te spreken, of bepaalde woorden niet kennen, of bang zijn om fouten te maken en niet gemotiveerd raken door de oefeningen uit het lesmateriaal? In deze workshop leren docenten Duits oefeningen, waarmee leerlingen stap voor stap vloeiend Duits leren spreken.

Daarbij gaat het om oefeningen rondom de woordenschat, automatiseringsoefeningen voor uitdrukkingen en structuren en oefeningen voor een vrije omgang met dialoog-elementen.
De docenten worden aangemoedigd de platgetreden paden van het onderwijs te verlaten en nieuwe oefeningen zelf uit te proberen. Zij reflecteren op hun lespraktijk en leren de oefeningen op hun doelgroep aan te passen.

Doelen van de workshop
De deelnemers leren hoe zij hun leerlingen motiveren om te spreken; ze leren verschillende oefeningen, waarmee zij hun leerlingen stap voor stap vloeiend leren spreken en die ze makkelijk in de lessen kunnen integreren.

Aanmelding
Het maximaal aantal deelnemers aan de workshop is 16. Aanmeldingen via: Patricia.Tilkorn@goethe.de

Docent
Julia Heydorn werkt als lerares voor het Goethe-Institut Nederland. Naast haar wekelijkse cursussen aan het Goethe-Institut Amsterdam begeleidt zij als trainer DLL-bijscholingscursussen van het Goethe-Institut.

Meer informatie via de website van het Goethe-Institut


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger