49e Poetry International Festival
met o.a. de Duitse Nora Gomringer

Datum: dinsdag 29 mei 2018 tot 3 juni 2018
Locatie: Theater Rotterdam, locaties Schouwburgplein 25 en Wiliam Boothlaan 8, Rotterdam
Informatie: Voor tickets en programma kijk op: www.poetry.nl
49e Poetry International Festival © Poetry International Festival

Van dinsdag 29 mei tot en met zondag 3 juni hoor je voor de 49e keer de mooiste gedichten uit alle windstreken en in vele talen tijdens de 49e Poetry International Festival. Het festival biedt niet alleen podium voor poëzievoordrachten maar ook voor films, muziek, interviews, lezingen, themabijeenkomsten en masterclasses. 

Het Poetry International Festival is een kermis van verlangen, kritiek, avontuur en troost, met de kunst van het woord als brandstof. De Duitse festivaldichter die dit jaar aanwezig is, is Nora Gomringer.

Nora Gomringer (geb. 1980) schrijft niet alleen gedichten, essays, hoorspelen en nog veel meer, maar ze maakt ook poëziefilms en muziek. Ze is sinds 2010 directeur van het Internationales Künstlerhaus Villa Concordia. In 2015 won ze de Ingeborg-Bachmann-Preis en momenteel bekleedt ze samen met jazzdrummer Philipp Scholz (GOMRINGER & SCHOLZ) de functie van poëzieprofessor aan de universiteit van Klagenfurt.

Op donderdag 31 mei kunt u Nora Gomringer en haar poëziefilms in het Goethe-Institut Rotterdam (Westersingel 9) leren kennen. 

Het festivalprogramma met alle optredens van Nora Gomringer vindt u binnenkort op de website van het festival.

Poetry International Festival in samenwerking met het Goethe-Institut Rotterdam

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger