Themareis Jeugd en Media naar Keulen en Bonn
Jeugdmedia en mediacompetentie

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: woensdag 2 november 2016 om 13:00 uur tot 17 december 2016 om 11:00 uur
Informatie: Aanmelding: Annabelle Arntz (DIA), a.f.arntz[at]uva.nl
Themareis Jeugd en Media naar Keulen en Bonn
Logo Pressenetzwerk für Jugendthemen

Samen met het Pressenetzwerk für Jugendthemen organiseert het Duitsland Instituut Amsterdam een driedaagse reis naar Bonn en Keulen voor een groep vakmensen uit media, jeugdcultuurbeleid en medewerkers van jeugdcentra en jeugdinstellingen.

Werk je bij een instituut, gemeente of centrum dat jeugd en media in zijn dossier heeft en wil je een keer een kijkje nemen hoe hiermee in ons buurland Duitsland wordt omgegaan, dan is deze reis iets voor jou.

Het onderwerp van deze jaarlijkse reis die afwisselend naar Duitsland en Nederland gaat, is 'Jeugdmedia en mediacompetentie'. Samen met een groep experts uit Duitsland en uit Nederland bezoek je in Bonn en Keulen media en instellingen die aantonen hoe jonge mensen zelf betrokken zijn bij media of hoe zij geïnformeerd worden door professionele media. Er staan bezoeken op het programma aan radiozenders en printmedia en overheidsinstellingen die zich met dit onderwerp bezig houden.

Reisdatum: Let op! De reisdatum is verschoven! 13-17 december 2016 (13 december is aankomst dag 12 december vertrekdag). Hotel- en verblijfskosten worden door de organisatie bekostigd evenals vervoer ter plekke. Alleen de reis van en naar Bonn moet zelf worden betaald. De bezoeken en gesprekken vinden voornamelijk in het Engels (wellicht een enkele keer in het Duits) plaats.

Bekijk hier het programma en de gesprekspartners.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger