Boekpresentatie en gesprek: Fünf Meter unter dem Meer (Amsterdam)
Tilmann Bünz in gesprek met Jerker Spits

Activiteit van externe partij

Datum: dinsdag 27 september 2016 om 17:00 uur
Locatie: Goethe-Institut Amsterdam, Herengracht 470, Amsterdam
Informatie: Voertaal: Duits. Meer informatie via Goethe-Institut:020 - 531 29 00/ info@amsterdam.goethe.org
Toegang: 5,00 €/ 3,00 € (met korting)/ Studenten: gratis
Boekpresentatie en gesprek: Fünf Meter unter dem Meer (Amsterdam)
© btb

Op 27 september staat de middag in teken van de ontrafeling van de Duitse vooroordelen tegenover de Nederlandse cultuur. Jerker Spits gaat in gesprek met ARD-reporter Tilmann Bünz over zijn nieuwe boek Fünf Meter unter dem Meer en zijn bevindingen tijdens zijn reis door Nederland.


Nederlanders zitten altijd op de fiets, zijn berucht om hun kasgroenten en de huizen zijn als een open boek. Ze worden geprezen om hun tolerantie en hun creaties om Nederland te kunnen laten bestaan. Maar hoe zijn Nederlanders werkelijk? De ARD-reporter Tilmann Bünz maakt een reis door Nederland om te achterhalen in hoeverre deze vooroordelen in de huidige tijd opgaan. Hij test de tomaten, begeleidt fietsendieven en zeilt over het Ijsselmeer. Zijn tocht begint bij de tulpen en eindigt in de grachten van Amsterdam. Altijd op de fiets, aangezien dat de beste manier is om het land en de mensen te leren kennen. 

Tilmann Bünz (* 1957) gaf vijf jaar lang voor de ARD verslag uit Scandinavie en de Baltische Staten. Andere werkplekken waren onder andere: de Duitse school voor de journalistiek in München, de evangelische Academie Tutzing en redacteur bij de Tagesschau en Tagesthemen. Tilmann is tevens de auteur van de NDR-documentaire Die Niederländer - Unbekannte Nachbarn?.

Jerker Spits (* 1977) is Germanist en woont in Berlijn en Wenen. Hij schrijft regelmatig over de Duitse literatuur, politiek en cultuur in Filosofie, Trouw en De Groene Amsterdammer. 

Goethe-Institut Amsterdam in samenwerking met de Genootschap Nederland Duitsland.

Meer informatie hier


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger