Kunst | Philipp Gloger

Activiteit van externe partij

Datum: vrijdag 2 september 2016 tot 31 oktober 2016
Locatie: Westersingel 9, Rotterdam
Informatie: 010 - 209 20 90 of info@rotterdam.goethe.org
Kunst | Philipp Gloger
© Philipp Gloger

De schilder en grafisch kunstenaar Philipp Gloger zal zich als artist-in-residence voor het Goethe-Institut vestigen in Rotterdam van begin september tot eind oktober. Met de haven van Rotterdam als inspiratiebron zal er zonder twijfel veel moois van zijn hand komen.  

Philipp Gloger heeft aan de Hochschule für Bildende Künste in Dresden een studie schilderkunst en grafiek gedaan en is in 2010 bij prof. Ralf Kerbach afgestudeerd. In 2012 rondde hij zijn postgraduate-opleiding af en sindsdien woont en werkt hij in Dresden.

In zijn grafiek, schilderkunst en collages houdt hij zich bezig met thema’s als globalisering, stedelijke structuren, massaverschijnselen en de groeiende informatiestroom van onze communicatiemaatschappij. Op speelse wijze tracht hij complexe systemen te verbeelden. Zijn aandacht gaat daarbij vooral uit naar alomtegenwoordige netwerkvorming en de wisselwerking tussen chaos en ordening. Hij maakt beelden met min of meer verhalende elementen die overvol en tegelijkertijd opgeruimd ogen. Deze ‘zoekplaatjes’ zijn afbeeldingen van stadslandschappen, skigebieden of interieurs.

In Rotterdam zal hij een groot aantal foto’s en schetsen maken, die een inspiratiebron moeten vormen voor zijn verdere vrije werk in het atelier.
Vooral de haven als logistiek meesterwerk kan Philipp Glogers werk verrijken en een stimulans bieden voor nieuwe invalshoeken: Ondanks de grote hoeveelheid producten die na aankomst verladen en weer afgevoerd worden, heerst er een grote mate aan ordening en functionaliteit. Alles is voortdurend in beweging, complexe processen zijn op elkaar afgestemd – gesynchroniseerd. Er gaat maar zelden iets fout.
Komen alle lijntjes ergens samen? Is er een controlecentrum of is de grootste vrachthaven van Europa een zichzelf organiserend systeem van afzonderlijke spelers?

Goethe Institut Niederlande i.s.m. CBK Rotterdam, Landeshauptstadt Dresden en Galerie Raskolnikow.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger